Izjave tedna

© Tomaž Lavrič

"Jasmine, jasmine, pa i ti si već vozio pijan. Seti se."
Poslanec SNS in predsedniški kandidat ZMAGO JELINČIČ, na 24ur.com, na vprašanje, kolikokrat na mesec vozi pijan.

„Stvari sem obljubljal samo svoji mami, ko sem bil majhen.“
Ruski predsednik VLADIMIR PUTIN, v Iranu, na vprašanje, ali lahko obljubi, da bo iranska jedrska elektrarna začela delovati še v njegovem mandatu.

"To je bolj pogled tistih, ki že živijo v raju in nimajo problemov s cenami hrane. Ti bistveno bolj gledajo na cene dragih avtomobilov in koliko se bo podražil fitnes."
Sindikalni voditelj DUŠAN SEMOLIČ, v Poslovnem dnevniku, o izjavah predsednika vlade, da iz smetnjakov gledajo štruce kruha.

„Kot veleposlanik Republike Slovenije pri OZN sem poskrbel za dovoljenja varnostnega sveta OZN za izvoz slovenskega blaga v Zvezno republiko Jugoslavijo, ko so veljali ukrepi OZN (trgovinski embargo, 1992-1996), za izjeme pa se je bilo treba posebej boriti pred varnostnim svetom. Skupna vrednost tako izborjenega izvoza slovenskega blaga v ZRJ je bila nekaj nad 600 milijonov dolarjev. Menim, da je to znatna vsota."
Predsedniški kandidat DANILO TÜRK, v Financah, o tem, kaj dobrega je storil za slovensko gospodarstvo.

„Po duhu sem mlada partizanka.“
Predsedniška kandidatka ELENA PEČARIČ, v Objektivu, o svojem duhovnem nazoru.

„Telekom ima veliko poslovnih partnerjev in sorazmeren številu poslovnih partnerjev je tudi delež tistih, ki smatrajo, da je treba kakšne stvari, zelo velikokrat njihove napačne poslovne odločitve, spraviti na sodišče.“
Predsednik uprave Telekoma BOJAN DREMELJ, na tiskovni konferenci, o tožbah zaradi omejevanja konkurentov.

„Lov na priložnost, kako na hitro zaslužiti, ne oziraje se na vse, in celo tiho odobravanje te mentalitete s slavljenjem "maherjev, ki si upajo" - temu pravim berlusconizacija družbe.“
Predsednik Zaresa GREGOR GOLOBIČ, v klepetalnici RTV SLO, o visokih plačah slovenskih menedžerjev.

„Imam lepe spomine na zmagovit poraz.“
Generalna državna tožilka BARBARA BREZIGAR, za MMC RTV SLO, o spominih na predsedniško kandidaturo.

"Pogovorna slovenščina je eno, tista slovenščina, ki naj bi jo govoril med oddajo, pa nekaj povsem drugega. Priznam, da imam težave, zanimivo pa je to, da v medijih recimo veliko lažje komuniciram v hrvaščini."
TV-voditelj Lige prvakov PRIMOŽ GLIHA, v Nedeljskem, o svoji slovenščini.