Izjave tedna

© Tomaž Lavrič

"Na slikah sem si všeč. Se vidi, da je 'blizu vlade' revija!"
Minister brez listnice ŽIGA TURK, na svojem blogu, o tedniku Demokracija.

"Nestrpno pričakujemo prihod tega lepega, a razvajenega princa. Z njim bomo ravnali velikodušno. Vrnili ga bomo njegovi babici (kraljici), vendar brez ušes."
Poveljnik lokalnega odbora šiitske Mahdijeve armade ABU ZAID, o prihodu princa Harryja kot vojaka v Irak.

"Če ne bi bilo v preteklosti katoliških šol, bi mnogi revni otroci končali na cesti, tako pa so doštudirali in postali ugledni strokovnjaki."
Predsednik programskega sveta RTV STANE GRANDA, na seji sveta za splošno izobraževanje, o elitističnih socialnih šolah.

"Ker cena in plačljivost spreminjata časopise (in medije nasploh) v navadno tržno blago, je treba na razprave o domnevni odvisnosti in neodvisnosti slovenskega novinarstva gledati z velikim pridržkom."
Glavni urednik Dela DANILO SLIVNIK, v Sobotni prilogi, o neodvisnosti.

"Pravično je deliti, ni pa umestno vprašanje o pravičnem ustvarjanju ali, bolje rečeno, ustvarjanju enakih možnosti, kar je postala paradigma sodobnih socialnih sistemov."
Poslanec JANEZ DROBNIČ, v Financah, o solidarnosti in enakih možnostih.

"Slovenske nevladne ustanove sicer večinoma financira vlada, vendar so praviloma protivladne ustanove. Zadnje čase so izpopolnile in izpilile svoje delovanje: predvsem jim uspeva prikriti svoje korenine in povezave (...) Zmotile so se le pri eni stvari: razglasile so, da jih slovenske oblasti zatirajo in cenzurirajo."
Minister DIMITRIJ RUPEL, v Delu, o nevladnikih.

"Čeprav je komunizem propadel, evropski politični krogi še vedno izražajo nerazumljivo veliko strpnosti do nekdanjih komunističnih voditeljev."
Ekonomist LJUBO SIRC, v Večeru, o strpnosti.

"Vojak ni javni uslužbenec, a zanj veljajo enaka pravila kot za javne uslužbence."
Minister KARL ERJAVEC, ob predstavitvi vojaškega zakona, o pravilih.

"Kandidati za sodnike morajo biti ugledni strokovnjaki in politično neodvisni. Ta predlog pa predstavlja nevaren premik k izbiri in imenovanju kandidatov na politični osnovi."
Predsednik JANEZ DRNOVŠEK, v odzivu na predlog zakona, ki bi še bolj omejil pristojnosti predsednika, o politizaciji države.