28. 5. 2001 | Mladina 21
Ena riba ... xy tolarjev
Ceniki v slovenskih restavracijah
Bolje v vodi, kot na krožniku
© Marko Jamnik
Vsak lastnik lokala in restavracije ve, da mu tržna inšpekcija lahko vsak hip zagreni življenje z nenapovedanim obiskom. In včasih se zgodi, da je od dobre volje lastnika in inšpektorja odvisno, ali bo z lokalom vse ok, ali bo sledila kazen, ki jo lahko dobi tudi za dva milimetra premajhne črke na stenskem ceniku ali nečitljivo odtisnjen datum na pločevinki pijače kje v skladišču. So pa lokali, kjer celo naključni gost opazi nepravilnosti, za katere ve, da jih tržna inšpekcija kaznuje, pa se začuda to ne zgodi. Celo v stari Ljubljani so lokali, kjer na mizah ni cenikov.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?