Gregor Cerar

27. 8. 2003  |  Mladina 34

Videonadzor voznikov

Avstrijski obmejni organi zaračunavajo tudi prehitro vožnjo na poti v Schengen

Kazni za prometne prekrške so bile že večkrat omenjene kot pomemben vir policijskih proračunov. Tudi slovenska policija se vse bolj trudi, da bi stopila na rep kršiteljem cestnoprometnih predpisov. Med najnovejšimi pripomočki za lov se v zadnjem času omenja tudi videonadzor najbolj spornih slovenskih prometnih odsekov. Policija bo namestila prenosne videokamere, ki bodo snemale promet in merile hitrost voznikov. Na podlagi slik naj bi bile pozneje izrečene mandatne kazni. Na naši policiji pravijo, da je to zgolj ena od idej in da še niso naredili nobenega konkretnega koraka. Videonadzor bi kvečjemu odpravil policista, ki recimo sedaj z radarjem v vozilu lovi prehitre voznike. Sicer pa so naši policisti opremljeni še z avtomobili in motorji, ki lovijo voznike med samo vožnjo po cestah, ter z laserskimi merilci. Pri slednjih morajo takoj ustaviti voznika in mu izreči kazen, ker ne obstaja slika, temveč vozniku pokažejo na merilcu, da je vozil prehitro. Pri ostalih lovilcih pa prehitre voznike lahko obdarujejo s položnicami.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €