Stavka za dva tisočaka?

Čeprav so delavci v Cometu stavko zadnji petek v aprilu končali, nezadovoljstva in zapletov v tovarni s tem verjetno še ni konec. Pravzaprav je videti, da se šele začenjajo ...

Obvestilo delavcem

Obvestilo delavcem

Uprava Cometa namreč sploh ni ponudila tega, kar so zahtevali organizatorji stavke. Namesto zahtevanih 111.000 tolarjev bruto osnovne plače za vsakega delavca, kar je bila ena glavnih stavkovnih zahtev, je po novem plačnem sistemu (uprava ga je predlagala že pred stavko in tudi med pogajanji, vendar se stavkovni odbor s tem ni strinjal), skupaj s sprejetimi dodatki (2 tisočaka k osnovni plači in nekaj čez deset tisočakov predujma na račun usklajevanja plač na ravni panoge), najnižja bruto plača le 105.000 tolarjev. Skupaj z dodatki bo najnižja bruto plača znašala približno 125 tisoč tolarjev, kar je uprava delavcem ponujala ves čas.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: