Pijanega direktorja povišali v svetovalca

Z ženo na drugo ministrstvo, nato pa na Dunaj

Jernej Cimperšek

Jernej Cimperšek
© Denis Sarkić

O karieri Jerneja Cimperška, dolgoletnega državnega uslužbenca, smo v Mladini pisali že januarja letos. Cimperšek je decembra lani s službenim vozilom povzročil prometno nesrečo, test pa je v njegovi krvi takrat nameril 1,75 promila alkohola. Takrat je opravljal funkcijo v. d. direktorja Mednarodnega sklada fundacije za razminiranje, s katere se je vrnil na obrambno ministrstvo, kjer je bil zaposlen prej.

A ne za dolgo - kot pravi obrambna služba za odnose z javnostmi, jih je po vrnitvi "obvestil, da se je dogovoril, da bo v bodoče delal v Stalni misiji Republike Slovenije pri OVSE, in sicer kot svetovalec". Cimperšek bo novo službo opravljal na Dunaju, omenjeno delovno mesto pa se ne šteje med tista, na katerih se opravlja vojaška služba. Precej primerno za civilista, ki se sicer po vojaškem znanju in izkušnjah ne more primerjati s šolanimi častniki in ki bo nekje do konca septembra nastopil novo misijo.

Glede na dejstvo, da je njegova žena Zorica Bukinac Cimperšek letos opravila podobno zamenjavo (februarja je odšla z obrambnega na zunanje ministrstvo v sektor za Nato), se sam po sebi ponuja sklep o družinskem transferju Cimperškovih na Dunaj. "Na misiji bo imel, kot vsi ostali, diplomatsko zaščito," je pojasnil Matej Marn z zunanjega ministrstva. Ob pomislekih o nepotizmu pa nas morda lahko potolaži vsaj misel, da pijan Slovenec za volanom v tujini pomeni nevarnost manj na naših cestah.