Pismo z Doba

Dvakrat ožigosani

Človeku se vse zgodi, tudi to, da se znajde v zaporu oziroma zavodu za prestajanje kazni zapora. V Sloveniji je bilo lani v povprečju dnevno zaprtih 1120 oseb. Dnevna oskrba zaprte osebe v zavodu davkoplačevalce stane 14.986,00 tolarjev. Iz proračunske malhe gre torej za zapornike vsak dan kar 16,800.000,00 tolarjev, na leto pa po novem to pomeni več kot 25 milijonov evrov. Zaporniki kar precej stanejo. Čeprav se število obsojencev v letnem povprečju zmanjšuje, so zavodi v Ljubljani, na Dobu, v Mariboru in Celju še vedno prezasedeni. Stanje naj bi se nekoliko izboljšalo po preureditvi in graditvi novega objekta na Dobu prihodnje leto. V času preurejanja Doba naj bi okoli 120 obsojencev premestili v novo zgrajeni zapor v Koper, kjer bodo v eno- in dvoposteljne sobe namestili dodatne pograde.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €