Urša Matos

22. 1. 2005  |  Mladina 3

Bo Palace dočakal obnovo?

Portorožani še vedno nezadovoljni s prizidkom

Hotel Palace

Hotel Palace
© Borut Krajnc

Zapletom z načrtovano obnovo in dozidavo starega hotela Palace, ki naj bi Istrabenz stala vsaj 30 milijonov evrov, ni videti konca. Naj spomnimo, da je bil prvi lokacijski načrt za območje hotela predstavljen junija lani. Dva meseca pozneje je sledila javna obravnava, na kateri so krajani načrt dobesedno raztrgali. Še posebej kritični so bili do prizidka, ki naj bi ga zgradili na vzhodni strani hotela. Zaradi tega je piranski občinski svet oktobra lani lokacijski načrt zavrnil ter naročil izdelavo nove različice. Ta naj bi bila izdelana do aprila letos. Istrabenz pri gradnji prizidka vztraja, češ da brez njega obnova ekonomsko ne bo upravičena. Hotel namreč ne služi samo na račun sob, pač pa enako ali še bolj na račun dodatne ponudbe, zanjo pa v starem objektu ni dovolj prostora. Ker s krajani nočejo na nož, so jim že konec lanskega leta predlagali kompromis, po katerem bi prizidek zmanjšali za pet tisoč kvadratnih metrov površin. Z južne strani bi ga zmanjšali za 18 metrov, s severne za štiri, hkrati pa bi ga znižali za dve nadstropji.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €