Vanja Pirc

6. 5. 2005  |  Mladina 18

Dolgotrajna denacionalizacija

Zakaj sedanji obrambni minister v 90. ni izpeljal denacionalizacije v Spodnjih Dupljah?

Karl Erjavec

Karl Erjavec
© Boban Plavevski

Obrambni minister Karl Erjavec je v zadnjem desetletju zamenjal članstvo v kar petih političnih strankah. Zamenjal je tudi precej delovnih mest. Pred ministrovanjem je bil državni sekretar na ministrstvu za pravosodje, pred tem je delal v Uradu varuha človekovih pravic, še prej pa je bil sekretar za občo upravo v kranjskem izvršnem svetu. Do njegovega takratnega dela je zelo kritična Marija Rakovec iz Spodnjih Dupelj, ki je na "Erjavčev" sekretariat leta 1990 dvakrat vložila zahtevo za denacionalizacijo stanovanjske hiše s poslovnimi prostori, ki je do leta 1959 pripadala družini njenega soproga. Pozneje je iz časopisa izvedela, da ji je občina Kranj kot drugi prosilki v občini sklenila vrniti nacionalizirano premoženje. A odločbe o tem ni prejela. Zato se je oglasila pri sekretarju Erjavcu in ga vprašala, kje se je zapletlo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €