Škisova in študentska tržnica

Ena od študentskih klubov, druga zasebna

Benjamin Leskovec

Benjamin Leskovec
© Boban Plavevski

Dobičkarski absurdi študentskih politikov očitno nimajo konca. Evidenten način spletkarjenja se namreč odvija pri organiziranju letošnje največje študentske prireditve, Škisove tržnice. Študentje so si letos omislili kar dve tržnici, 5. maja bo za bežigrajskim štadionom Škisova tržnica, slab teden pozneje pa bo na vadbišču Tivoli potekala Študentska tržnica. Za razjasnitev je potreben skok v preteklost Škisove tržnice. V Mladini smo že pisali o spletkah, ki se jih je ob organiziranju lanske Škisove tržnice lotilo Mladinsko društvo Afna, ki ga vodi eden bolj rentabilnih študentskih dobičkarjev Benjamin Leskovec, ki z društvom letno obrne 90 milijonov SIT. Zadnjih osem let je v sodelovanju z Zvezo ŠKIS skrbel za izvedbo Škisove tržnice, ob tem pa dobival milijonsko podporo ŠOU-a v Ljubljani. Lani se je z Zvezo ŠKIS odločil, da bo na tradicionalno brezplačno prireditev uvedel vstopnino. Temu je nasprotovala večina študentskih klubov, vendar Leskovca to ni ustavilo pri projektu privatizacije vseslovenske študentske prireditve. Uvedba vstopnin je pripeljala tudi do konca milijonskega sodelovanja med njim in ŠOU v Ljubljani, ki ni hotel podpirati komercialne prireditve.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €