Festival Ljubljana tudi prevoznik

Koliko nas bo dejansko stala vzpenjača?

Darko Brlek

Darko Brlek
© Denis Sarkić

Mestni svet Mestne občine Ljubljana je na zadnji seji začel razpravo o sprejemu odloka o podelitvi koncesije za gradnjo in pravico do obratovanja zgrajene žičniške naprave. Po predlogu sodeč in glede na odločnost, da vzpenjačo zgradijo, bo mestna večina sprejela tudi ta odlok, s katerim bodo podelili koncesijo sami sebi oziroma Festivalu Ljubljana: "Ker se v konkretnem primeru občina pojavlja v dvojni vlogi (koncedent in koncesionar), nastopi neobičajna situacija, ki je v tem, da MOL sama sebi izstavi Odlok o koncesiji, čemur sledi pogodba oz. enostranska izjava volje, izdana v obliki notarskega zapisa, kot akt Odloka," nam je razložil Velko Franko, načelnik Oddelka za pravne, kadrovske in splošne zadeve. Ko gradnja vzpenjače še ni bila povsem gotova, so nam trdili, da bodo z lahkoto našli koncesionarja za upravljanje z vzpenjačo. Zdaj pa o zanimanju zasebnega kapitala ni ne duha ne sluha, čeprav nas prepričujejo, da bo vzpenjača na Ljubljanski grad zelo donosna zadeva.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €