Poslanec SLS trdi, da ...

... so tudi Romi ljudje, in govori vice po telefonu

Josip Bajc

Josip Bajc
© Borut Krajnc

Politiki ne morejo spati na lovorikah, saj morajo ves čas tekmovati s svojimi nasprotniki. Nenehno so na sporedu razne volitve, parlamentarne, lokalne, potem pa so tu še volitve v strankah ... Vseskozi se morajo dokazovati. Morda so tudi zato vse bolj priljubljeni politiki, ki znajo sproščeno komunicirati z javnostjo.

Eden bolj sproščenih pogovorov, ki smo jih lahko spremljali v zadnjih dneh, je bil pogovor v RTV-jevi spletni klepetalnici, kjer je 12. julija gostoval poslanec SLS Josip Bajc. Pokazal je, da se zna lotiti resnih problemov, ko je govoril o romski problematiki, kjer je ugotovil, da so tudi Romi ljudje: "Prav gotovo so tudi Romi ljudje, tudi državljani republike Slovenije, in je potrebno tudi njihov status primerno urediti, vendar to ni odvisno samo od organov države, ampak tudi od samih Romov." Že v naslednjem trenutku pa je znal pokazati svoj sproščeni obraz, ko je na prošnjo, naj pove šalo, rekel: "Vsi vici, ki jih poznam, so vsaj po navodilih za uporabo spleta predolgi. Če pa želite od mene slišati kak dober vic - moja službena številka je javna, in me lahko pokličete." Seveda smo ga takoj poklicali in po tem, ko je poslanec uredil svoje misli, od njega slišali tudi dva vica.

Eden je bil na temo poslancev, drugi pa je bil bolj verski. O ciganih, izbrisanih in homoseksualcih tokrat nič. Zaupali vam bomo po naši izbiri boljšo šalo, ki nam jo je povedal poslanec Bajc: "Prideta dva moška k svetemu Petru. Nebeški vratar vpraša prvega, ali je v življenju seksal. Moški odgovori, da je. Isto vprašanje dobi tudi drugi moški, ki pove, da nikoli ni seksal. Na podlagi odgovorov, se sveti Peter odloči, da bo prvega poslal v nebesa, drugega pa v pekel. Moža, ki je bil poslan v pekel, je zanimalo, zakaj takšna odločitev. Sveti Peter mu je povedal: 'Ali misliš, da imam tukaj moško stranišče?'" Samo da ne bodo v nebesih jezni na vas, gospod Josip Bajc. Vsi, ki si prav tako želite slišati kak Bajčev vic, pa ga kar pokličite na njegovo javno številko 041/624-300.