Prednovoletna sprava odpadla zaradi prezasedenosti

Brez dogovora med predsedniki treh najvišjih slovenskih instanc

Čas okoli božiča in novega leta je obdobje, ko se vsaj za trenutek pozabijo stare zamere. Konec leta naj bi zaznamoval duh strpnosti in ljubezni. Med prvo svetovno vojno so vojaki nasprotnih vojskujočih se strani zapustili jarke in si podali roke. Kaj takšnega pa je povsem nemogoče pričakovati od slovenskih politikov. Spor med premierom Janezom Janšo in predsednikom Janezom Drnovškom je dosegel že takšne razsežnosti, da nista mogla niti v predbožičnem vzdušju skupaj sesti za isto mizo. Letos ni bilo niti skupnega sprejema vseh treh najvišjih političnih predstavnikov države za novinarje, na katerem bi se jima z dobrimi mislimi za naslednje leto pridružil še predsednik državnega zbora France Cukjati. Premier je tako ob koncu leta sprejel zgolj svojce padlih v vojni za Slovenijo, Cukjati pa pripravil srečanje za zaposlene v državnem zboru.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €