Vanja Pirc

15. 2. 2007  |  Mladina 6

Odlično plačan kolumnist

Minister Rupel dobi za kolumno v delu kar 400 evrov

Dimitrij Rupel

Dimitrij Rupel
© Matej Leskovšek

Minister za zunanje zadeve Dimitrij Rupel je tudi, ko ne opravlja ministrskega dela, polno zaposlen. Če ne drugega, piše kolumne za časnik Delo, v katerih nas ne seznanja le s svojimi pogledi na reševanje zunanjepolitičnih vprašanj, ampak tudi z nasveti za novinarje, ki so po njegovem mnenju premalo domoljubni in so vpleteni celo zarote proti njemu. Koliko pa minister Rupel zasluži z dodatnim kolumnističnim delom? Koliko znaša njegov mesečni honorar v bruto in/ali neto vrednosti, ki ga dobi od Dela? Minister svoje dodatne dohodke mora razkriti, če ne drugega, že zato, ker etični kodeks vlade, ki so ga pompozno podpisali najvišji funkcionarji ob začetku mandata Janševe vlade, določa, da bodo njegovi podpisniki "javnosti na zaprosilo posredovali podatke o svojih dohodkih in premoženjskem stanju ter o morebitnih dovoljenih pridobitnih dejavnostih, ki jih opravljajo poleg funkcije".

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €