Gregor Cerar

15. 2. 2007  |  Mladina 6

Poraz na Kosovem polju

Napačna taktika Telekoma Slovenije

Bojan Dremelj

Bojan Dremelj
© Denis Sarkić

V času, ko Slovenija pošilja na Kosovo največjo vojaško ekspedicijo v zgodovini, je iz te prijateljske, še ne neodvisne dežele prišla informacija, da Telekom Slovenije oziroma njegov Ipko.net ni bil izbran za drugega operaterja mobilne telefonije. Na prvem razveljavljenem razpisu je zmagal Mobikos, v katerem je sodeloval tudi slovenski Mobitel, skupaj s kosovskim tajkunom Ekremom Luko. Tokrat pa je na razpisu zmagal Luka s Kosmocellom brez slovenskih predstavnikov. Telekom Slovenije je namreč pod novim vodstvom Bojana Dremlja prekinil sodelovanje z Mobitelovim kosovskim partnerjem in je na novem razpisu konkuriral z največjim kosovskim internetnim ponudnikom ter ponudnikom fiksne telefonije Ipko.net, ki je v bistvu hčerinsko podjetje Telekoma. Očitno so storili usodno napako.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €