Sova po letu dni

Izkupiček preiskave "številnih" nepravilnosti bolj boren

Nekdanji direktor Sove in njegov odvetnik

Nekdanji direktor Sove in njegov odvetnik
© Matej Leskovšek

Vlada se je pred letom dni odločila s posebno delovno skupino pregledati delo Slovenske varnostno obveščevalne agencije. Takoj po razkritju vladne namere so člani skupine na čelu s predsednikom dr. Lovrom Šturmom hiteli pojasnjevati, da so vlado k nenavadnemu nadzoru nad agencijo navedle informacije o številnih nepravilnostih v delovanju Sove pod prejšnjimi oblastmi. Tudi pozneje so vladni nadzorniki ves čas ponavljali, da so se v Sovi dogajale hude kršitve in nezakonito ravnanje vodstvenih kadrov širših razsežnosti. Sova naj bi za potrebe politike nadzorovala SDS, znotraj Sove naj bi delovala po svojih pravilih delovala posebna para-Sova, uničevali naj bi se arhivi, v nasprotju z zakoni naj bi se zapravljali milijoni evrov ...

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €