Spet vrnitev zelenih

Kako in s kom bodo zelene opcije nastopile na parlamentarnih volitvah

Na začetku predvolilnega boja se stranke spet hitijo povezovati z različnimi ekološko usmerjenimi gibanji in iniciativami, kar tokrat počnejo z veliko večjim poudarkom na samopromociji kot kdaj prej. Stranka Zares se je povezala s predstavniki ekoloških kmetovalcev in njihova stališča, predvsem proti gojenju gensko spremenjenih organizmov v Sloveniji, zastopa v medijih. Predsednik Socialnih demokratov Borut Pahor je ob podpisu sporazuma o sodelovanju s Stranko ekoloških gibanj izjavil, da želi "v slovensko politiko vnesti več zelene barve". Na drugi strani je Stranka mladih Slovenije, ki sodeluje z Evropskimi zelenimi, nedavno podpisala pismo o nameri o skupnem nastopu na državnozborskih volitvah s Slovensko ljudsko stranko. Predsednika SMS in SLS, Darko Kranjc in Bojan Šrot, sta med glavnimi skupnimi prioritetami na prvo mesto postavila prav okoljska vprašanja. Zeleni Slovenije imajo po besedah mestnega svetnika v Ljubljani Mihe Jazbinška za zdaj na mizi še vedno tri opcije, in sicer da se na volitve podajo sami, pod okriljem druge stranke ali da se poskušajo združiti z drugimi zelenimi.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €