Izjave tedna

© Tomaž Lavrič

"Na tak način je ministrova zakonska partnerka pridobila korist v obliki prihranjenega časa in stroškov poti ter visoke stopnje udobja, ki ga nudi uporaba službenega avtomobila s šoferjem ..."
Iz ugotovitve komisije za preprečevanje korupcije, o zapravljanju davkoplačevalskega denarja za shoping Marjetice Rupel.

"Tudi ko smo imeli težave na Muri, je bilo malo pretiravanja. Tja so Slovenci pripeljali svoje specialce, jaz pa sem jim rekel, da bom, če se bo to ponovilo, pripeljal prostovoljno gasilsko društvo in jih bomo malo pošpricali. Po teh mojih besedah se niso več pojavili."
Hrvaški predsednik STJEPAN MESIĆ, o slovenski grožnji.

"Moški sredi tridesetih sedi v črnem plašču za leseno mizo, na prostem, pozimi, na oblačen dan. Ima goste, rahlo skodrane temno blond lase, ki mu padajo na zamišljeno, morda zgolj sitno čelo ... Vse deluje dokaj depresivno, a umetniško."
Kolumnist MARKO CRNKOVIČ, v Žurnalu, o občudovanju svojega propagandnega plakata za Delo 'Raje pišem, kot mislim'.

"Zaupanje v šolski sistem še nikoli ni bilo tako veliko."
Šolski minister MILAN ZVER, na novoletnem srečanju šolnikov, o velikem zaupanju.

"Popis nepremičnin je mogoče na prvi pogled neprijazna zadeva, vendar bo omogočil prijaznejšo obdavčitev."
Minister za javno upravo GREGOR VIRANT, v Sobotni prilogi Dela, o prijaznem plačevanju davkov državi.

"Postavlja se vprašanje, kdo pravzaprav so ti ljudje, ki imajo nenavadno moč v t. i. civilni sferi, v medijih, v nasilniških skupinah. So to nostalgični, frustrirani ali upokojeni levičarski politiki? So le prekupčevalci brez načel? Slovenska varianta mafije?"
Zunanji minister DIMITRIJ RUPEL, v Delu, o svojih nasprotnikih.

"S tega vidika je v interesu vlade in Slovenije kot takšne, da se razmere čim prej uredijo in da nastane neka normalna situacija, ko bo opozicija sicer kritična do vlade, a bo delujoča in se ne bo ukvarjala samo z neko destruktivno kritiko in sama s sabo ..."
Premier JANEZ JANŠA, na posvetu stranke, o kritičnih nasprotnikih.

"Politika je z obema rokama sprejela to igro in skozi zdrs v berlusconizacijo smo dobili 'politainment': politike kot showmakerje, kot nastopajoče v reality showih, ki tekmujejo v tem, kdo bo nižje postavil lestvico stupidnosti."
Nekdanji politik GREGOR GOLOBIČ, v Objektivu, o političnih televizijskih šovih in predsednikih.

"Za tisto, kar se trenutno dogaja, aktualna vlada nima veliko zaslug. Zelo velikokrat pa nima niti zaslug za tisto, kar se zgodi slabega; enostavno zgodi se."
Ekonomist JOŽE MENCINGER, v Sobotni prilogi, o upravljanju z državo.