Politični cirkus RS

Koga imamo radi in zakaj

Volilna baza zdaj že bivše krščanske demokracije se je postarala. Na začetku letošnjega leta je bilo 40 odstotkov volivcev SKD starejših od 61 let, leta 1996 pa je bilo starejših 32.7 odstotkov.

Volilna baza zdaj že bivše krščanske demokracije se je postarala. Na začetku letošnjega leta je bilo 40 odstotkov volivcev SKD starejših od 61 let, leta 1996 pa je bilo starejših 32.7 odstotkov.

S kakšno oceno bi ocenili delo predsednika sedanje vlade? 905 naključno izbranih oseb, ki so sodelovale v telefonski anketi "Politbarometer", je lahko za trenutek skočilo v kožo učiteljev. Ocena 5 pomeni odlično, "zelo uspešno". Ocena 1 pomeni nezadostno, "zelo neuspešno". Vodja vladne ekipe dr. Andrej Bajuk si je med avgustovskim anketiranjem prislužil povprečno oceno 2.48. Drnovšek je na začetku leta 1998 beležil povprečno oceno 3, potem pa se je ocena počasi dvigovala in tik pred koncem vladne krize, maja letos, presegla povprečno oceno 3.5. Junija in julija je dr. Bajuk dosegel oceno 2.7 in 2.6, v trenutku, ko je ustanovil svojo stranko, pa je javnomnenjski rating predsednika vlade zdrknil še za desetinko. Tudi odgovor na vprašanje "Ali podpirate vlado Andreja Bajuka?" sedanji ekipi ni naklonjen. Med avgustovskim merjenjem je vlado podpiralo le 19.4 odstotke vprašanih, za odgovor "ne podpiram" pa se je odločilo 58.7 odstotkov vprašanih. Zanimivo je, da je vlada v treh mesecih izgubila tri odstotne točke podpornikov, kritično razpoloženih pa je bilo avgusta osem odstotnih točk več kot junija.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: