Militarizacija sveta? Ne, hvala!

Meritev javnega mnenja, ki jo je naročila vlada, je prvič pokazala, da je nasprotnikov včlanitve v Nato več kot zagovornikov

© Denis Sarkić

Prejšnjo sredo so se v tistih delih državne administracije, ki se ukvarja z agitacijo in propagando, prižgale rdeče luči. Rezultati mesečne meritve Politbarometer so pokazale, da je tistih, ki bi na morebitnem referendumu o slovenskem članstvu v Natu glasovali proti, več od onih, ki bi glasovali za. Raziskava Politbarometer vprašanje o odnosu publike do Nata zastavlja že skoraj celo petletko. V petih letih se ni nikoli zgodilo, da bi bilo nasprotnikov slovenskega vstopa v Nato več od zagovornikov vstopa. Res je sicer, da se je število tistih, ki so podpirali vstop v Nato, zelo počasi zmanjševalo. In res je, da se je število tistih, ki so proti vstopu v Nato, zelo počasi dvigovalo. A zdelo se je, da bi se, če bi trend ostal enakomeren, odstotek zagovornikov in nasprotnikov izenačil šele po letu 2005. Potem pa so se v par mesecih reči postavile na glavo. Vstop v Nato, ena od dveh slovenskih zunanjepolitičnih prioritet, je postavljen pod vprašaj.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!