Romi ogrožajo nacionalno substanco

Za Janšo ima Romska manjšina preveč pravic in dobiva celo status nadljudi

Rušitev črne gradnje je bila podobna manjši vojni

Rušitev črne gradnje je bila podobna manjši vojni
© Tanja Jakše Gazvoda/Dolenjski List

Janez Janša je v nedavnem intervjuju, ki ga je po dolgih letih naklonil Sobotni prilogi, med drugim spregovoril o viziji Slovenije, o deželi, po kateri naj bi se v prihodnosti zgledovala naša država. "Moj vzor tržno-socialne države je Danska, kjer skoraj ni revežev, kjer so dosegli sporazum o prihodnosti ... Do najbrž najbolj solidarne družbe na svetu Danska ni prišla samo z zakoni, temveč z vzgojo, s spreminjanjem miselnih obrazcev in z novo paradigmo solidarnosti." Janševa zazrtost v egalitarno Dansko je zanimiva zaradi več razlogov. Najprej zaradi dejstva, da je veliko Janševih političnih stališč zelo daleč od prave socialne države, in potem zaradi dejstva, da nekateri danski politiki ne slovijo po politiki enakopravnosti, ampak po politiki izključevanja, desničarskega populizma in zbujanja lažnega občutka ogroženosti. Po politiki, ki je zelo podobna stališčem Janševih republikancev.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €