Jure Trampuš

 |  Mladina 47

Spomni se 12. avgusta

Konec Zorana Jankovića in prevzem Dela sta se začela na sestanku pri predsedniku vlade, na katerem so bili Igor Bavčar, Boško Šrot in Andrijana Starina Kosem. Čez dobro uro pa je prišel še Matjaž Gantar.

Zoran Janković po odstavitvi

Zoran Janković po odstavitvi
© Denis Sarkić

V petek popoldne je na uredništvo prišlo elektronsko sporočilo. Gantarjev KD Holding je sporočil, da je družbi Infond Holding prodal svoje deleže v Mercatorju. Hkrati je od iste družbe kupil deleže v Delu. Zgodila se je zamenjava, obe transakciji sta vredni približno pet milijard tolarjev. Gantarjevo podjetje je za delnico Dela plačalo skoraj 38.000 SIT, pa čeprav je Delova delnica vredna več le 30.030 SIT. Transakcija je bila končana. Država se je umaknila iz Mercatorja, s Pivovarno Laško povezana podjetja so se umaknila iz Dela, sama pivovarna pa je za zdaj v njem obdržala četrtinski delež. V petek so se sestavile domine, ki so se na mizo postavile sredi poletja. Posel se je skoraj končal. Mercator in Delo pa sta zamenjala lastnike.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: