Vlivanje znanja v glavo

Vlada je ministrom Zveru, Simonitiju, Drobniču in Vizjaku plačala tečaj angleščine v hipnozi. Zver, minister za šolstvo in visokošolski učitelj, je ta tečaj obiskal celo dvakrat.

© Matej Leskovšek

Ministri, državni sekretarji in člani kabineta predsednika vlade so se tujih jezikov učili z uporabo Superlearning Karnion metode, ki se izvaja s pomočjo posebne naprave, imenovane mind machine (možganski spodbujevalnik), domnevno izdelane po tehnologiji NASA in “s katero se učijo ameriški vesoljci”. Tečajnika strokovnjak za delo s spodbujevalnikom udobno namesti v naslonjač, mu povezne na oči temna očala, ki s posebno cevko zaznavajo dihanje, in po njegovem ritmu izmenoma prižigajo in ugašajo dve majhni lučki na notranji strani očal. Dodaten efekt baročne glasbe v kombinaciji z umirjenim dihanjem in mini light showom omogoči tečajniku še dodatno sprostitev in skorajšnje alfa stanje. Kmalu je nared za superučenje, in sicer v “stanju notranjega sproščenega otroka, ki se je na tako igriv način naučil tudi materinega jezika”. Ko se asistentki na računalniku izriše krivulja, ki pomeni prehod iz beta v alfa stanje, učenec iz slušalk zasliši branje tujega jezika. Enournemu poslušanju izbranega tujega jezika s pomočjo slušalk sledi aktivni individualni pouk s profesorjem, za tem se vaja ponovi, po kosilu in domači nalogi pa še enkrat. Znanje, pridobljeno v 40-ih urah, naj bi bilo ekvivalentno 150 uram konvencionalnega izobraževanja.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: