Urša Marn

15. 2. 2007  |  Mladina 6

Janša vs. Janković

Bitka med predsednikom vlade in ljubljanskim županom še ni odločena, znane pa so žrtve njunega dvoboja

Ekipa Zorana Jankovića na obisku pri vladi, 5. februarja

Ekipa Zorana Jankovića na obisku pri vladi, 5. februarja
© Borut Peterlin

Ljubljanski župan Zoran Janković je pretekli torek, dan po srečanju s predsednikom vlade Janezom Janšo, zvenel potrto. "Malo sem nervozen in slabo spim," je potožil novinarjem, zbranim na redni tedenski tiskovni konferenci. Priznal pa je tudi: "V prejšnjem poslu bi takoj našel alternativo. Če ne bi mogel prodajati pomaranč, bi prodajal hruške. Zdaj je drugače." Očitno je šele na sestanku z Janšo zares dojel, da ni več šef največjega trgovskega podjetja v državi, da ni 'capo di banda', ki v rokah drži vse niti, pač pa le lokalni politik v eni od slovenskih občin, ki so vsaj glede denarja zelo odvisne od vladne politike. Ta politika pa izjem ne dopušča, niti ko gre za glavno mesto. Prav nasprotno. Vsem občinam denar deli po uravnilovki, kar županov zagotovo ne spodbuja k vlaganju v razvoj. Na to opozarja tudi profesor na ljubljanski ekonomski fakulteti in nekdanji finančni minister Dušan Mramor.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €