"Slovenski šport bo generalno pričel kakovostno padati, ne zato, ker ne bi bili sposobni, ampak ker smo v tej mali državi z vsega dvema milijonoma prebivalcev in s finančnim potencialom, ki ga ta država ima, ta trenutek v športu premočni." - Tone Vogrinec

Tone Vogrinec - direktor alpskega smučarskega sklada

© Borut Krajnc

Moj odgovor bo zgolj moje osebno mnenje, saj se od leta 2002, ko sem prepustil funkcijo športnega direktorja, a priori nočem ukvarjati s stroko. Tina je očitno dozorela, to ni od včeraj do danes, ampak je že vrsto let v permanentnem počasnem vzponu, že pri mlajših kategorijah je bila med vodilnimi na svetu. Vedno je bila v ospredju, zlasti v veleslalomu je vedno dosegala vrhunske rezultate. Od njene prve zmage pred dvema letoma se je samo še čakalo, kdaj bo toliko dozorela, da bo manj napak, da bo tehniko toliko popravila, da bo konkurenčna na vsaki tekmi. Zlasti pomembno se mi zdi, da je poleg veleslaloma pridobila še vsaj dve disciplini, kjer lahko meša štrene. V super G-ju sicer nepričakovano, v smuku logično kot nadaljevanje super G-ja in celo v slalomu. Sedaj bo zaradi visoke uvrstitve v skupnem seštevku dobila pravico, da štarta v slalomu takoj za številko trideset, saj je prav v slalomu štartna številka najbolj kritična.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €