"Slovenski šport bo generalno pričel kakovostno padati, ne zato, ker ne bi bili sposobni, ampak ker smo v tej mali državi z vsega dvema milijonoma prebivalcev in s finančnim potencialom, ki ga ta država ima, ta trenutek v športu premočni." - Tone Vogrinec

Tone Vogrinec - direktor alpskega smučarskega sklada

© Borut Krajnc

Moj odgovor bo zgolj moje osebno mnenje, saj se od leta 2002, ko sem prepustil funkcijo športnega direktorja, a priori nočem ukvarjati s stroko. Tina je očitno dozorela, to ni od včeraj do danes, ampak je že vrsto let v permanentnem počasnem vzponu, že pri mlajših kategorijah je bila med vodilnimi na svetu. Vedno je bila v ospredju, zlasti v veleslalomu je vedno dosegala vrhunske rezultate. Od njene prve zmage pred dvema letoma se je samo še čakalo, kdaj bo toliko dozorela, da bo manj napak, da bo tehniko toliko popravila, da bo konkurenčna na vsaki tekmi. Zlasti pomembno se mi zdi, da je poleg veleslaloma pridobila še vsaj dve disciplini, kjer lahko meša štrene. V super G-ju sicer nepričakovano, v smuku logično kot nadaljevanje super G-ja in celo v slalomu. Sedaj bo zaradi visoke uvrstitve v skupnem seštevku dobila pravico, da štarta v slalomu takoj za številko trideset, saj je prav v slalomu štartna številka najbolj kritična.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: