Anton Hrvatin

 |  Mladina 35  |  Politika

Labodji spev desnice

Stojan Spetič je v svoji tridesetletni politični karieri sodeloval pri pripravi kar nekaj osnutkov besedila zakona o globalni zaščiti Slovencev v Italiji. Začel je kot član Komunistične partije Italije, nadaljeval v Stranki komunistične prenove in je danes član Stranke italijanskih komunistov.

© Andrej Medica

Nikakor ne. Gre za zelo majhno skupino ljudi, za katero vemo, da v Trstu nima več nikakršnega vpliva. Res pa je, da sklepajo različne sporazume z Berlusconijem in s podobnimi strankami. Gre za ostanke črnega terorizma sedemdesetih let, ki iščejo nov prostor pod soncem. Očitno skušajo ponovno ogreti teme, ki so povezane z globalnim zaščitnim zakonom za Slovence v Italiji, in najbrž bodo desnici očitali, da je v parlamentu storila premalo. Da jih je malo oziroma da za njimi ne stoji nihče, dokazujejo podobne manifestacije, ki so jih pripravili v lanskem letu. Na primer pred Monticitorijem se jih je lani na manifestaciji proti zaščitnemu zakonu zbralo le ducat. Gotovo bodo glasni tudi v začetku septembra ob 70. obletnici ustrelitve bazoviških junakov, ki jo bomo zamejci primerno zaznamovali. Te provokacije so uvožene in jih Trst kot mesto ne podpira.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: