Ali H. Žerdin

 |  Mladina 15  |  Politika

Sokol strmoglavec

Pred četrt stoletja je strmoglavilo letalo, v katerem se je peljal predsednik vlade SFRJ Džemal Bijedić. Let letala falcon, ki ga je kupila slovenska vlada, pa je vedno bolj negotov

© Tomo Lavrič

Polkovnik Cho se je znašel za zapahi. Aretirali so ga. V žepu je imel 11 milijonov wonov. Won je južnokorejska denarna enota. Vsota, zaradi katere so ga aretirali, znaša dobrih osem tisoč dolarjev. Dobil jih je od firme Comet International. Firma Comet International pa je korejska agencija, ki dela za firmo Dassault. Korporacija Dassault se poteguje za zmago v dirki za posodobitev korejske vojske. Korejska vojaška aviacija bi namreč rada kupila 40 novih reaktivcev. Polkovnih Cho je bil član komisije, ki je sprejemala del odločitev o nabavi novih letal. Podkupovanje? Ne, kje pa, so novinarju Korea Harald rekli v PR agenciji, ki dela za firmo Dassault. Prvič, Dassault nima nič s polkovnikom Chojem. S polkovnikom Chojem se je ukvarjala firma Comet. Drugič, polkovnik Cho denarja ni dobil zato, ker bi Cometu naredil kakšno uslugo, pač pa zato, da gre na kosilo. Ali pa na kakšno zabavo. In vse skupaj je skonstruirana afera.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: