Uničevanje reke Nadiže

Kako gradbena podjetja pod pretvezo nujnih varstvenih del uničujejo rečne ekosisteme in kako jih lahko pri tem le opazujemo

Kraja proda ob reki

Kraja proda ob reki
© Boško Čušin

Primer Nadiže je eden izmed mnogih, ki se dogajajo po Sloveniji, vendar je v nasprotju z drugimi, po zaslugi naravovarstveno osveščenega lokalnega prebivalca, skrbno evidentiran in dokumentiran. Kar Nadiži za zdaj ni v nobeno pomoč. Le sprenevedanja odgovornih so postala bolj premišljena in zakrita za krinko strokovnih parol tipa: ta hudournik je treba urediti, saj nas nevarno ogroža. Ja, in med urejanjem je dobro odpeljati še nekaj proda (gramoza), ki se ga da tako dobro prodati. Na tem mestu velja poudariti v naravi že tolikokrat potrjeno dejstvo, da ravno gradbena podjetja s svojimi dragimi projekti pogosto prispevajo k zares razdiralni moči potokov in rek in s tem k ogroženosti ljudi, infrastrukture ... Ker pa od tega živijo, vam bodo hitro znala navesti kopico razlogov, zakaj so njihovi projekti potrebni.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: