Miha Štamcar

 |  Mladina 40  |  Politika

Županovi nogometni grehi

Med različnimi obtožbami zoper koprskega župana Borisa Popoviča, ki jih v predkazenskem postopku popisuje koprsko okrožno državno tožilstvo, je pomemben delež domnevnih nogometnih prevar

© Denis Sarkić

Koprski nogometni kolektiv je z afero Popovič utrpel veliko škodo, saj ima trenutno zaprta aktualnega in bivšega predsednika kluba, med preiskavo pa so se lotili tudi dveh bivših predsednikov. Še vedno je namreč priprt Boris Popovič, koprski župan, predsednik Liste Koper je naš in bivši predsednik nogometnega kluba v Kopru, sedi pa tudi Ante Guberac, ki je klubu predsedoval od začetka letošnjega junija, ko je klub zapustil in odšel v Mursko Soboto Georg Suban, tudi eden tistih, ki jih preiskujejo kriminalisti in tožilstvo. Tožilstvo v nogometni del afere Popovič vključuje sedem oseb. Poleg omenjenih treh še enega bivšega predsednika kluba, Branka Kodriča, pomembnega člana koprske LDS in državnega ter občinskega svetnika; ob njem nogometnega menedžerja, člana Liste Mladi za Koper, Marcela Kačinarija, sicer zeta Dina Pucerja, bivšega koprskega župana, ki je na volitvah izgubil proti Popoviču. Manj nogometna osebnost v tej preiskavi sta le Zdravko Hočevar, sicer direktor Javnega podjetja Rižanski vodovod in član nadzornega sveta Javnega stanovanjskega sklada mestne občine Koper in zakoniti zastopnik družbe Stavbenik, ter Boris Strle, občinski svetnik in namestnik občinskega predsednika za okolje in prostor, ki prav tako prihaja iz vrst LDS.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: