Jure Trampuš

 |  Mladina 42  |  Politika

Državna diskriminacija

Evropska komisija je Sloveniji namignila, naj dosledneje izvaja protidiskriminatorno politiko in naj reši vprašanje izbrisanih

Varuh človekovih pravic Matjaž Hanžek med romsko skupnostjo

Varuh človekovih pravic Matjaž Hanžek med romsko skupnostjo
© Borut Krajnc

"Veste, vesel sem tega poročila," je dejal Matjaž Hanžek. Naš ombudsman si je vzel ves dan, da je sodeloval na okrogli, pravzaprav ovalni mizi o rasizmu in nestrpnosti v Sloveniji, ki jo je pripravil Ecri, Evropska komisija za boj proti rasizmu. Tista organizacija, ki je v zadnjem poročilu oklofutala našo državo. "Vesel sem, da se njihovo poročilo v vseh točkah ujema z našim. To je pozitivno za obe instituciji. A hkrati sem zelo žalosten, ker sedaj, ko se bliža čas volitev, politiki nabirajo točke s širjenjem nestrpnosti." Matjaž Hanžek je seveda mislil na zbor krajanov v Novem mestu in na izjave Zmaga Jelinčiča in Janeza Drobniča. "Predstavniki državnega zbora bi morali te svari omejevati, sedaj pa se zdi, kot da želijo Rome strpati v koncentracijska taborišča, pa čeprav nekateri v takšnih razmerah skoraj že živijo." Kakšnega vidnejšega politika v sterilni dvorani Hotela Union seveda ni bilo, omenjena poslanca očitno dovolj dobro poznata vprašanja rasizma, diskriminacije in ksenofobije.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: