Miha Štamcar

 |  Mladina 40  |  Politika

Oglasni pristopi

Več dostojanstva, svobode, domoljubja in poštenosti, da o zavihanih rokavih, novih obrazih in Pahorju iz solarija sploh ne govorimo

© Denis Sarkić

Prav prijeten je bil pogled na predvolilni jumbo plakat predsednika NSi dr. Andreja Bajuka. Povsem drug človek. Holivudsko nasmejan, počesan in brez podbradka. Snovalci oziroma oblikovalci predvolilne NSijeve strategije so mu odrezali problematični del brade. Bajuk brez podbradka. Janezu Janši, predsedniku SDS, ki je suhljatejših potez in visokega čela, so dizajnerji, nasprotno, na večini plakatov odrezali zgornji del glave. Borut Pahor, predsednik Združene liste, se je pred fotografiranjem za predvolilni čas še posebej naličil. Predsednik LDS Tone Rop, človek, ki slovi po neprepričljivi frizuri, se na gigantih pojavlja kot človek, ki je pravkar prišel od frizerja. Anekdota govori o tem, da so se strankarski veljaki za potrebe televizijskih soočenj odpravili k znanemu ljubljanskemu frizerju, ki jih je ostrigel tako, kot zapovedujejo moderni trendi. Rop naj bi takoj po frizerskem posegu vstal s stola in si moderno pričesko z rokami razmršil po svoje. Franci Kek si je zaradi resnosti omislil brado, njegov strankarski kolega Vito Rožej pa avstro-ogrske brke. Janez Podobnik je v roke najprej vzel pisalo, potem pa je nastopal z imobilizirano roko, pomembno osvežitev pomenijo tudi zavihani rokavi Popovičeve naše Slovenije, vendar so pri fotografiranju pozabili, da roke v prvem planu pomenijo majhne obraze, zato večina njegovih kandidatov izpade malce deformirano. Kakorkoli, idej je bilo kar nekaj, izvedbe pa so bile bolj ali manj uspešne.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: