Vanja Pirc

5. 12. 2004  |  Mladina 48  |  Politika

Neurejene vladne bilance

Notranji revizorji so leta 2002 pri poslovanju generalnega sekretariata vlade v letih 2001 in 2002 ugotovili za 18 milijonov tolarjev nepravilnosti

Mirko Bandelj, generalni sekretar

Mirko Bandelj, generalni sekretar

Janez Janša je prejšnji teden sporočil imena ministrskih kandidatov, ki naj bi v tem mandatu skupaj z njim upravljali državo. Sedanja vladna ekipa torej odšteva zadnje dneve vladanja. Z menjavo oblasti pa položajev ne bodo izgubili le premier Rop in njegovi ministri, odstop morajo ponuditi tudi državni sekretarji. Novo vodstvo bo zagotovo dobil tudi Generalni sekretariat Vlade RS (GSV), ki ga zdaj vodi generalni sekretar Mirko Bandelj. GSV je vladni servis, ki skrbi za izvedbo sej vlade in njenih teles, za sodelovanje vlade s parlamentom in predsednikom države ter z drugimi državami. Skrbi za vzdrževanje prostorov predsednika vlade, zanj opravlja informacijsko in dokumentacijsko dejavnost. Skrbi za letalske prevoze, odpravlja pošto in ima kurirsko službo, tiska, fotokopira. Za vsa ta opravila je letos iz proračuna dobil dobre tri milijarde tolarjev.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!