Miha Štamcar

5. 12. 2004  |  Mladina 48  |  Politika

Kolektivna krivda

Prejšnji teden so liberalni demokrati na svetu stranke ugotavljali, kdo je kriv za poraz na volitvah. V pomoč jim je bila analiza, ki jo je pripravila lahovnikova skupina.

Vodstvo LDS: nihče ni kriv poimensko, o Natu pa nič

Vodstvo LDS: nihče ni kriv poimensko, o Natu pa nič
© Miha Fras

V skupini, ki je analizirala eldeesov volilni poraz, so bili poleg Mateja Lahovnika še bivši poslanec LDS Maksimiljan Lavrinc, podpredsednik stranke Slavko Gaber in vodja lokalne pisarne LDS v Grosupljem Uroš Gruden. Iz Delovnega gradiva za svet stranke, katerega glavni (in najzanimivejši del) nosi naslov Analiza volitev, je moč razbrati dvoje, in sicer da se pri LDS zavedajo, kje so delali napake, in da krivcev vsaj poimensko ne bodo imenovali. Primer. Napisano je, da se eden glavnih vzrokov za poraz skriva v nakupu elitnega vladnega letala. S čimer se je moč strinjati. Tega, da je luksuzno letalo zahteval zase dr. Janez Drnovšek, pa v Lahovnikovem zapisu ni moč prebrati. To seveda ni edini primer, ko so imena spretno skrita. Verjetno zato, da imenovani ne bi imeli manj možnosti za izvolitev na kongresu, ki bo morda že 11. decembra. Kljub odstopu predsednika Toneta Ropa in podpredsednice Majde Širce, podpredsednikov Slavka Gabra in Toneta Anderliča ter generalnega sekretarja stranke Petra Jamnikarja je namreč mogoče pričakovati, da bo pomembnejši del odstopljenih ponovno kandidiral na izrednem kongresu.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!