Urša Matos

 |  Mladina 11  |  Politika

Kazen za neposlušnost

Nekdanji sekretar poslanske skupine NSi, zdaj pa vršilec dolžnosti direktorja direktorata za delovna razmerja Marko Štrovs je žrtev lastnih političnih sopotnikov. Ker je ravnal v nasprotju z diktatom ministra za delo in podpredsednika NSi Janeza Drobniča, je ta vladi predlagal Štrovsovo razrešitev.

© Borut Krajnc

O pravem razlogu lahko le ugibam. Povod je bilo moje glasovanje na upravnem odboru ZPIZ o kandidatih za novega generalnega direktorja zavoda. Po ministrovem navodilu bi namreč moral glasovati za kandidata Dokla. Poleg njega se je pred upravnim odborom predstavilo še osem drugih kandidatov in vsi so nastopili dokaj suvereno. Sam pri sebi sem v ožji izbor uvrstil tri: sedanjega šefa mariborske območne enote pokojninskega zavoda Marijana Papeža, ki zelo natančno pozna delovanje ZPIZ, saj je bil tu zaposlen praktično vso poklicno kariero, Branka Gorjana, ki se spozna na davke, kar je prav tako pomembno za vodenje zavoda, in Janeza Dokla, ki se je zadnja leta preizkušal predvsem kot strokovnjak za prestrukturiranje različnih podjetij, na primer Dekorativne, Industrije usnja Vrhnika in Avtokočevja. Vsem tem podjetjem je skupno, da so se po Doklovem prihodu znašla v še večjih težavah. To je bil glavni razlog, da sem namesto Dokla podprl Gorjana.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: