Vanja Pirc

 |  Mladina 12  |  Politika

Težke kaplje vode izpod Karavank

Podjetje voda Juliana je konec 80. let v Sloveniji oralo ledino pri polnjenju naravne vode, zaradi številnih težav pa je njegova usoda še danes negotova

Ustanovitelj Juliane Teos Perne

Ustanovitelj Juliane Teos Perne
© Borut Krajnc

Minuli teden smo izvedeli, kakšna usoda naj bi v prihodnje čakala jeseniško podjetje Voda Juliana. Podjetje, ki polni eno izmed naših najbolj priljubljenih ustekleničenih "navadnih" vod, a je kljub temu že leto dni v stečaju, naj bi zdaj izpeljalo pravo invazijo na ruski trg. To naj bi mu uspelo s pomočjo skrivnostne družbe Victoriya-Galaba-holding center, ki deluje na območju Uzbekistana, Rusije in Bolgarije. Tja naj bi vsako leto izvozili 13,5 milijona litrov vode, posel pa naj bi bil vreden štiri milijone evrov na leto. Seveda pa so to le načrti. Prvi, a zelo visokoleteči načrti Julianinih novih lastnikov, Marjana Krajnca in Nevenke Tee Gorjup. Prvi je najbolj znan kot direktor Študentskega servisa Maribor, druga je bila Tamova sanatorka, nesojena lastnica mariborskega letališča, pa tudi nekdanja predsednica Julianinega nadzornega sveta. Nova lastnika sta že večkrat poudarila, da bi bilo njune načrte mogoče uresničiti le, če bi kranjsko okrožno sodišče ugodilo njuni zahtevi po prisilni poravnavi Vode Juliane v stečaju. Zato so njune ideje izzvenele predvsem kot pritisk na sodniško odločitev. Kaj bo z Vodo Juliano, torej še naprej ostaja nejasno.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: