Vanja Pirc

 |  Mladina 16  |  Politika

Sramotno vprašanje izbrisanih

Predstavniki Sveta Evrope so znova opozorili na težave naših manjšin, zlasti Romov, nerešeno problematiko izbrisanih pa so označili za sramotno

Protest izbrisanih pred parlamentom 8. oktobra 2003

Protest izbrisanih pred parlamentom 8. oktobra 2003
© Denis Sarkić

Skoraj neopazno so se pred dobrim tednom dni v Sloveniji mudili trije neodvisni odposlanci Sveta Evrope, ki bdijo nad pravicami narodnih manjšin. A njihov skorajda spregledan obisk še zdaleč ni bil nepomemben. Ravno nasprotno. Izvedenci svetovalnega odbora Sveta Evrope, ki skrbijo za izvajanje Okvirne konvencije Sveta Evrope za varstvo narodnih manjšin, so namreč na terenu preverjali, kakšen je položaj narodnih manjšin pri nas. Sestali so se s predsednikom ustavnega sodišča, varuhom človekovih pravic, predstavniki italijanske in madžarske narodne skupnosti, predstavniki romske skupnosti, s predstavniki hrvaških, srbskih, bošnjaških skupnosti, govorili pa so tudi z nevladnimi organizacijami in nekaterimi novinarji, ki pokrivajo manjšinsko problematiko. In seveda so se srečali še s predstavniki vlade.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: