Cerkev ne priznava svojega podpisa

Škof kramberger dvakrat podpisal vrnitev nacionaliziranih objektov?

Objekt na Vrbanski 30, kjer so danes srednja kmetijska šola, srednja šola kmetijske mehanizacije in fakulteta za kmetijstvo.

Objekt na Vrbanski 30, kjer so danes srednja kmetijska šola, srednja šola kmetijske mehanizacije in fakulteta za kmetijstvo.
© Nebojša Tejić

V začetku maja je minister za šolstvo in šport Milan Zver z mariborskim škofom Francem Krambergerjem podpisal pogodbo o tem, da se cerkvi vrne objekt na Vrbanski 30, kjer so danes srednja kmetijska šola, srednja šola kmetijske mehanizacije in fakulteta za kmetijstvo. Nekateri so bili presenečeni, mariborski mestni svet je temu nasprotoval, minister in vlada pa sta se na svoje veselje kljub vsemu odločila za tako dokončanje denacionalizacijskega postopka. Minister Zver je celo hitel pojasnjevati, da je to začetek reševanja stisk uka željne mariborske mladine. "Zavrteli smo kolo," je razlagal, ko je govoril o vseh kombinacijah in selitvah, ki naj bi sledile vrnitvi objekta. Seveda so bili prav tako zadovoljni cerkveni veljaki.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: