Jure Aleksič

9. 6. 2005  |  Mladina 23  |  Politika

Krvava Depeša

Šestdeset let pozneje po deželi spet detonirajo povojni poboji, v sozvočju s političnim trenutkom celo glasneje in z bolj konkretnimi navedbami, kot smo nekateri pričakovali, da bodo sploh še kdaj

Depeša

Depeša
© Borut Krajnc

Ravno ko se je zaplatica z očitnim naporom spet nekako sestavila skupaj od šoka nad domnevno genocidno prakso komandanta Cirila, je odjeknila Kardeljeva jedka depeša, precej nedvoumen ukor zaradi po mnenju partijskega vodstva vse preveč lenobnega tempa "čiščenja", kot so se ga lotili operativci na terenu. Čiščenje, ta strahotni mrzli evfemizem, bi bilo sicer mogoče razumeti na več načinov, čistiti je mogoče marsikaj, in tudi bolj ali manj natančno - a glede na to, kaj se je takrat dokazano in dokumentirano dogajalo, ne more biti nobenega dvoma, kdo in nad kom je vihtel okrvavljeno metlo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €