Barbara Pavlin

 |  Mladina 25  |  Politika

Vlada proti varčevanju in razvoju

Vladni predlog rebalansa proračuna zmanjšuje sredstva za razvojne programe in povečuje javno porabo, namesto da bi dodatne javnofinančne prihodke namenil za zmanjševanje primanjkljaja

Minister Andrej Bajuk je zadovoljen z nizkim primanjkljajem

Minister Andrej Bajuk je zadovoljen z nizkim primanjkljajem
© Denis Sarkić

Vladni predlog rebalansa letošnjega proračuna je doživel nekaj kritik že takrat, ko ga je ta sprejela in potrdila. Precej vroče krvi pa je v zadnjem tednu vnesel med vladajočo koalicijo in opozicijski LDS in SD. V opozicijski LDS so namreč prepričani, na kar so na kolegiju predsednika državnega zbora tudi večkrat opozarjali, da bi morali rebalans obravnavati na posebni seji, ker bi s tem omogočili poslankam in poslancem, da predlagajo dopolnila, predvsem pa matičnemu delovnemu telesu, da jih v miru obravnava. "Vladajoča koalicija se je odločila drugače, ocenila je, da je za razpravo o rebalansu, o tem, kako bomo v Sloveniji porabljali več kot 1700 milijard tolarjev, dovolj pet ur razprave, po tem ko je koalicija o tem razpravljala skoraj dva meseca," je pojasnil Milan M. Cvikl, poslanec LDS in finančni minister vlade v senci.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: