Jure Trampuš

 |  Mladina 37  |  Politika

"Premiki" na ministrstvu za obrambo

Doktor obramboslovja Igor Kotnik Dvojmoč, ki ga je minister Erjavec premestil na ministrstvo za zdravje, je napisal uničevalno kritiko razmer na ministrstvu za obrambo

Ko je nekdanji sekretar na ministrstvu za pravosodje Karel Erjavec postal obrambni minister, so mu kritiki očitali nestrokovnost. Predsednik Desusa pač ni strokovnjak za obrambo in zaščito, kakršen je bil recimo njegov predhodnik Grizold. Po Sloveniji je takrat zaokrožila teorija, da je minister iz stranke upokojencev le slamnata lutka prvega vojaka Slovenije in premiera Janeza Janše. Erjavec naj bi tako le izpolnjeval kriterije zveze Nato, pri samostojnih odločitvah pa naj bi se posvetoval s svojimi nadrejenimi. Tudi Erjavčeve ministrske poteze so bile nenavadne, najprej je odkril množico posameznikov, ki so na Morsu brez dela, "zgodilo" se mu je romanje v Lurd, nezakonit prehod meje, ukor vrhovnega poveljnika slovenske vojske Janeza Drnovška in pred meseci še nenavadni kadrovski premiki. Erjavec je namreč napovedal, da bo iz Morsa prestavil nekaj strokovnjakov. Tako naj bi odšli Zoran Klemenčič, nekdanji direktor obveščevalne varnostne službe, Uroš Krek, ki je končal vojaško šolo v ZDA, Igor Kotnik Dvojmoč, doktor obramboslovja, in še nekateri drugi. Razlog za rošado naj bi bilo "rutinsko premeščanje državnih uradnikov", pojavljale pa so se tudi teorije, da se minister s kadrovskimi menjavami maščuje tistim, ki naj bi mu zakuhali "afero Brnik". Na seznamu za premestitev je bila recimo tudi dolgoletna tajnica na obrambnem ministrstvu.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: