Jure Trampuš

 |  Mladina 37  |  Politika

Medvedja usluga

Napovedana menjava v uredništvu Dela se lahko sfiži ravno zaradi lomastenja politike

Darijan Košir, odgovorni urednik: Absolutno ni nobenega razloga - ne vsebinskega, ne nakladnega, ne poslovnega, ne strokovnega - za zamenjavo odgovornega urednika.

Darijan Košir, odgovorni urednik: Absolutno ni nobenega razloga - ne vsebinskega, ne nakladnega, ne poslovnega, ne strokovnega - za zamenjavo odgovornega urednika.
© Miha Fras

Minuli teden sta se soočila nezadovoljni šef Delove uprave Tomaž Perovič in še manj zadovoljni urednik Darijan Košir. Soočenje je pripravil aktiv novinarjev Dela, razlog za dogodek pa je bilo bližajoče se glasovanje o zamenjavi urednika. Spomnimo, da si je novega urednika zaželel Perovič, razlog pa naj bi bili "različni pogledi na uredniško politiko časopisa". Perovič je namesto Koširja predlagal Janija Virka, ki je zdaj v službi na TV Slovenija. Košir je sodelavcem spisal pismo, v katerem je omenil pritiske politike in lastnikov, dal pa je tudi intervju za Večernje novosti (in prekršil gentlemanski dogovor o tem, da vpleteni ne bodo javno komentirali dogajanja v uredništvu Dela).

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: