Gregor Cerar

 |  Mladina 40  |  Politika

Veliki brat preži

Šturmovo ministrstvo bi hranjenje podatkov o internetnem in telefonskem prometu uporabljajo za pregon cele vrste kaznivih dejanj

Vas kliče terorist?

Vas kliče terorist?
© enis Sarkić

Shranjevanje podatkov o telefonski in internetni komunikaciji državljanov EU je ena izmed najbolj vročih tem, o katerih te dni razpravljajo v evropskih institucijah. Napovedana evropska zakonodaja, ki bo državam članicam predpisovala večmesečno hranjenje podatkov o tem, komu in kam smo pošiljali elektronsko pošto, katere spletne strani smo obiskovali in komu smo telefonirali ali kdo je telefoniral nam s prenosnim ali fiksnim telefonom, naj bi bila po mnenju kritikov eden največjih posegov v pravico do zasebnosti državljanov EU. Zagovorniki takšne zakonodaje pa opozarjajo, da je terorizem prežeči tiger, ki nas vse skupaj zelo ogroža. Malce odpovedovanja zasebnosti naj ne bi škodilo, če bodo organi pregona zato uspešneje lovili in preganjali teroristične zlikovce.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: