Vanja Pirc

 |  Mladina 5  |  Politika

Med Vatikanom in Janšo

Prejšnji teden se je prvič sestal novi programski svet RTV Slovenija in za predsednika izvolil Staneta Grando, za podpredsednika pa Jožeta Hribernika

Aleks Štakul in Stane Granda na seji programskega sveta

Aleks Štakul in Stane Granda na seji programskega sveta
© Borut Krajnc

Ker večina članov programskega sveta RTV Slovenija simpatizira s sedanjo vlado, precej pa jih zastopa tudi katoliške organizacije, se zdi, da je izbira Staneta Grande zadovoljila oboje. Granda, profesor zgodovine, zaposlen na Zgodovinskem inštitutu Milka Kosa, je znan tudi kot kolumnist katoliškega tednika Družina, kjer je vedno znova ogorčen nad krivico, ki naj bi se godila RKC. Tako je denimo tistim, ki so opozarjali na visoko vrednost premoženja, ki ga je z denacionalizacijo dobila vrnjenega RKC, očital, da izvajajo "legalizacijo zločinov" komunistične oblasti. Nerazumljivo se mu zdi tudi, "kakšno izjemno razumevanje imajo nekateri za Rome, ob pisanju o katoličanih pa izgubijo vse ozire". Pogosto omenja povojne poboje, kritizira varuha človekovih pravic in še pogosteje medije, ki naj bi o romarskih dogodkih pisali tako, da se normalnim ljudem, "celo vernikom, včasih zagabijo".

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: