Kdo je kriv za zaostanke

Analiza sodnih zaostankov in razlogov za njihov nastanek ne izpostavlja odgovornosti sodnikov

Franc Testen, predsednik vrhovnega sodišča in Lovro Šturm, pravosodni minister

Franc Testen, predsednik vrhovnega sodišča in Lovro Šturm, pravosodni minister
© Miha Fras

Razlogov za prikaz dejanskega stanja glede sodnih zaostankov je več. Eden od njih je gotovo politizacija problema sodnih zaostankov. Pri uporabi besedne zveze "sodni zaostanki" brez argumentacije in analize poleg pravosodnega ministra Lovra Šturma v zadnjem času prednjači kar predsednik vlade Janez Janša, ki je v svojih izjavah kot krivce za sodne zaostanke navedel edinole sodnike. Pomemben razlog za podrobnejši vpogled v problematiko zaostankov pa je tudi dejstvo, da sodna veja oblasti v javnosti nikakor ne zmore učinkovito predstaviti svojih pogledov o zadevi. V nasprotju z vrhunsko kadrovsko in materialno opremljenostjo služb za odnose z javnostmi izvršilne oblasti sodna veja oblasti namreč obveščanju javnosti ne namenja praktično nobene pozornosti.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €