Vanja Pirc

 |  Mladina 22  |  Politika

SDS na vlaku

Največja vladna stranka je volilno kampanjo začela zgodaj, in to kar na vlaku javnega podjetja Holding Slovenske železnice

Danes modri vlak SDS, jutri avijon SDS in potem tank SDS?

Danes modri vlak SDS, jutri avijon SDS in potem tank SDS?
© Boban Plavevski

Prejšnji konec tedna se je po slovenskih tirih vila demokratska železna kača, poseben vlak, polepljen z logotipi SDS in lepotami Slovenije. Vlak je najela naša največja vladna stranka, uradno zato, da bi bolj sproščeno proslavila dan Evrope in obletnico slovenskega vstopa v EU. V dveh dneh so se tako njeni predstavniki popeljali od Maribora do Kopra, vmes pa so se tudi nekajkrat ustavili, pokramljali z lokalci in poslušali govore veljakov SDS. V Postojni je recimo spregovoril sam predsednik stranke, premier Janez Janša, in Slovenskim železnicam, ki imajo velike izgube, napovedal boljše čase. Vlak SDS je sicer nekatere spomnil na Titov Modri vlak. Druge je spomnil na jesenske županske in lokalne volitve. Številne pa je zintrigiral predvsem način oglaševanja, ki ga je izbrala SDS.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: