Jazbinšek z Drnovškovo podporo?

Janez Drnovšek in Miha Jazbinšek

Janez Drnovšek in Miha Jazbinšek
© Denis Sarkić

V četrtek je kandidaturo za ljubljanskega župana objavil tudi Miha Jazbinšek iz Zelenih Slovenije. Na volitvah bo nastopil s sloganom oziroma vodilom "Pravičnost in razvoj za Ljubljano". Torej s sloganom predsednikovega gibanja.

Jazbinšek poudarja, da so ga na načelni ravni podprli vsi trije vrhovi osamosvojitve, Janez Drnovšek, Milan Kučan in Lojze Peterle. Glede uradne podpore pa računa predvsem na podporo Drnovškovega Gibanja za pravičnost in razvoj, kar pa mora še potrditi upravni odbor gibanja. Vsekakor naj bi šlo za identičnost ciljev njegove kandidature in predsednikovega gibanja, katerega član Jazbinšek sicer tudi je. Jazbinšek še poudarja, da je gotovo najbolj sintetski in povezovalen kandidat izmed vseh in ne bi zavrnil niti podpore z desnice, točneje Zbora za Ljubljano, ki naj s Petrom Sušnikom ne bi imela večjih možnosti.

Sicer Jazbinšek kot glavno favoritko še vedno postavlja županjo Danico Simšič, ki naj bi imela primerno močno zaledje za ponovno izvolitev predvsem pri nepremičninskih in finančnih lobijih.