Gregor Cerar

 |  Mladina 43  |  Politika

Krpana za župana

Igra z novimi oklepniki slovenske vojske še ni končana, saj so minuli teden predstavili ravenskega Krpana, Patria pa se je šla časopisno oglaševanje

Zvezdniška predstavitev Krpana na Gospodarskem razstavišču

Zvezdniška predstavitev Krpana na Gospodarskem razstavišču
© Denis Sarkić

Slovenija postaja militantna država. Skoraj vsak teden se med najpomembnejšimi družbenopolitičnimi temami pojavi kaka zgodba v zvezi s Slovensko vojsko ali ministrstvom za obrambo. Tako smo zadnji mesec doživeli "okupacijo" Portoroža zaradi sestanka Nata, izvedeli za domnevno spolno nadlegovanje slovenskih vojakinj, nakup novih vojaških transportnih letal itd. Minuli teden pa so naokoli spet prišli pozabljeni oklepniki 8 x 8, čeprav je ministrstvo za obrambo že junija letos za dobavitelja izbralo finsko Patrio oziroma njenega slovenskega zastopnika Rotis, ki naj bi jih sestavljal skupaj z Gorenjem. Poraženec izbora, ravenska Sistemska tehnika, se očitno ne more sprijazniti s tem, da so posel dobili Finci, ne pa slovensko podjetje. V maniri pregovorne koroške zagrizenosti še vedno nadaljuje aktivnosti, da bi morda le nekako, pa čeprav na čudežen način, prevzela posel Fincem. Ravenska Sistemska tehnika je tako uradno predstavila svoj oklepnik 8 x 8 krpan. A je malce zamudila, ministrstvo za obrambo je nove oklepnike izbiralo letos spomladi, v času, ko so pri Sistemski tehniki na testne vožnje pripeljali avstrijskega pandurja II in ne krpana.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: