Vanja Pirc

 |  Mladina 44  |  Politika

Duhovnik iz Malavija v zaporu

Je duhovnika Francija Frantarja na koncu policiji predala kar sama RKC, da bi s tem razbremenila sebe?

Vedno nasmejani pater Miha Drevenšek, ki deluje v Zambiji in pri kateremu je nekaj časa živel duhovnik Franci Frantar, pravi, da za obtožbe zoper njega ni vedel.

Vedno nasmejani pater Miha Drevenšek, ki deluje v Zambiji in pri kateremu je nekaj časa živel duhovnik Franci Frantar, pravi, da za obtožbe zoper njega ni vedel.
© Matjaž Tančič

Duhovnik Franci Frantar je v zaporu. Policija ga je aretirala dve leti zatem, ko je Okrožno sodišče v Ljubljani odredilo njegovo priprtje, in 14 mesecev zatem, ko je bila za njim razpisana mednarodna tiralica. Frantar je namreč, namesto da bi se v letih 2003 in 2004 udeležil sojenja, na katerem bi se lahko branil obtožb, da je spolno napadel približno 10-letno deklico, izginil neznano kam. No, ne ravno neznano kam. Mladina je pred tremi meseci opozorila, da očitno že nekaj let živi v misijonu v afriški državi Malavi. A pred mesecem dni se je, kot kaže, vrnil domov. Na prostosti je presenetljivo živel vse do prejšnjega četrtka, ko je bil aretiran. Sodišče je takoj zatem odločilo, da se bo sojenje, ki se mu je nekdanji župnik iz ljubljanskega predmestja tako dolgo izogibal, začelo že 10. novembra.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: