Naše napovedi so se uresničile

Če ste brali Mladino, ste vedeli, kdo bo zmagal

Edini smo Alojzu Muhiču napovedali drugi krog v Novem mestu

Edini smo Alojzu Muhiču napovedali drugi krog v Novem mestu
© Borut Peterlin

V rubriki Lokalne volitve 06 smo objavili in analizirali šest raziskav javnega mnenja v tehle občinah - Ljubljani, Mariboru, Kranju, Novem mestu, Novi Gorici in Kamniku. Po volitvah se je izkazalo, da se naše ugotovitve ujemajo z volilnimi izidi. Poglejmo še enkrat naše glede rezultatov županskih volitev.

V Ljubljani je res že v prvem krogu zmagal Zoran Janković, kar so si drznili napovedati le redki. Še več, napovedali smo povsem točen odstotek Jankovićevih volivcev. Na drugo mesto se je uvrstil kandidat Zbora za Ljubljano France Arhar in na tretje sedanja županja Danica Simšič, članica SD.

V Mariboru smo napovedali zasuk v desno in drugi krog, v katerem se bosta za županski položaj potegovala neodvisni kandidat s podporo SDS in NSi Gregor Pivec in kandidat SLS Franc Kangler, tretje mesto pa smo prisodili Borisu Soviču.

Za Kranj smo pravilno napovedali drugi krog, v katerega sta res prišla sedanji župan Mohor Bogataj in Damijan Perne.

Anketa v Novem mestu je v nasprotju s splošnim prepričanjem, da bo v drugi krog prišel kandidat združene desnice Franci Koncilija, pokazala drugi krog Alojzu Muhiču iz Zveze za Dolenjsko in Janezu Pezlju iz LDS.

V Novi Gorici smo napovedali mrtvi tek v drugem krogu med Črtomirjem Špacapanom iz LDS in sedanjim županom Mirkom Brulcem.

Tudi v Kamniku smo pravilno napovedali dva kandidata v drugem krogu s povsem enako podporo volilcev, in sicer kandidata združene desnice Demetra Sadnikarja in neodvisnega župana Antona Toneta Smolnikarja.