Miha Štamcar

15. 2. 2007  |  Mladina 6  |  Politika

Prelomna ali samo še ena skupščina?

Kaj lahko pomeni imenovanje novega upravnega odbora košarkarskega kluba Union Olimpija?

Reševanje Olimpije

Reševanje Olimpije
© Denis Sarkić

V torek se je zgodila še ena skupščina KK Union Olimpija. Dogovori na njej pa naj bi prinesli svež kapital in s tem rešitev ljubljanskega evroligaša, ki se trenutno utaplja v dolgovih, pred propadom. Ni povsem jasno, kaj se je pred najpomembnejšo letošnjo skupščino košarkarskega kluba Union Olimpija dogajalo v zakulisju. Informacije, ki so prihajale med novinarje, so govorile o tem, da naj bi ljubljansko košarko prevzeli vodilni slovenski gospodarstveniki, boj za mesto predsednika pa naj bi se bil med dr. Milanom Medvedom, človekom, ki vodi slovensko elektrogospodarstvo - HSE, pravzaprav je desna roka dr. Jožeta Zagožna, in Dušan Mitičem, članom uprave Telekoma, drugim človekom Telekoma, pravzaprav desni roki Bojana Dremlja. Lobiranje je potekalo od neuspele skupščine, v ozadju pa sta imela oba svoje koncepte, ki jih nista predstavila. Medved naj bi peljal Zagožnovo zgodbo s konceptom, ki je bil izdelan že lansko leto. SDS-jevi ljudje naj bi pripeljali denar v Olimpijo, obenem pa naj bi v ozadju razvijali kalilnico mladih talentov z Janezom Rajgljem na Kodeljevem, na Slovanu. Kljub obetom, da bo denarja dovolj, v igri sta bila tako minister Milan Zver kot mestni svetnik in poslanec Dimitrij Kovačič, se jim ni uspelo prebiti v vodstvo Olimpije. In ko je prejšnji teden kazalo, da bi Zagožnov lobi lahko prevzel Olimpijo, se je bog ve od kje prikazal Telekomov kandidat Dušan Mitič, še ne dolgo tega košarkar, ki naj bi predstavljal ne samo Telekomov denar, ampak tudi interese mesta Ljubljana. Njegov človek v upravnem odboru Olimpije naj bi bil Peter Vilfan, Jankovićev mestni svetnik, legenda jugo košarke in eden najboljših športnih komentatorjev v Sloveniji. Mitičeva linija se ni preveč ukvarjala s Slovanovo kalilnico talentov. Mobitelov in Telekomov denar pa naj bi direktno usmerjala na Olimpijo. Telekom bi v zameno od Jankovića dobil lažje dostope do poslov z optičnimi kabli.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €